Myofasciaal therapie – Dry Needling

Behandeling van pijnpunten veroorzaakt door verkeerd functioneren van spieren

Myofasciaal therapie – Dry Needling

Behandeling van pijnpunten veroorzaakt door verkeerd functioneren van spieren

Wat is myofasciaal therapie – dry needling – triggerpunttherapie?

Dry needling is een vorm van behandelen van pijnpunten die veroorzaakt worden door het verkeerd functioneren van spieren. Deze punten worden triggerpunten genoemd. Deze punten veroorzaken pijnen met een specifieke lokalisatie en uitstralingszone. Ze ontwikkelen zich niet steeds in de zone waar de pijn wordt beschreven, maar het zijn oorzakelijke pijnpunten op afstand.

Triggerpunten worden behandeld door middel van het aanprikken met ‘droge’ acupunctuurnaalden (geen vloeistof geïnjecteerd) en manuele rekkingstechnieken. Indien het juiste punt in de spier wordt aangeprikt, voelt u uw herkenbare pijn. Deze spier spant dan even kort aan, wat een krampgevoel geeft en leidt tot de ontspanning van deze spier.

Dit resulteert na een 2-tal dagen in een reeds duidelijk merkbare vermindering van pijn, namelijk een soepele spier en een grotere beweeglijkheid van het gewricht.

Deze myofasciaal techniek of dry needling kan bijdragen tot de behandeling van sportletsels, overbelastingsletsels (vb. tendinopathie), rug- en nekklachten, hoofdpijn, TMJ-problematiek, chronische pijnklachten, whiplash, enzovoort.

Dry needling

Bij vragen kan u ons steeds contacteren

Maak uw afspraak

Maak online afspraak